Sądząc po roznoszących się wokoło zapachach sezon grillowy rozpoczął się na dobre.

 

 

Sądząc po roznoszących się wokoło zapachach sezon grillowy rozpoczął się na dobre. Poza aspektem szkodliwości grillowanych potraw na nasz organizm pozostaje jeszcze kwestia tego, gdzie tak na prawdę grillować możemy. Sezon letni w Polsce bez grillowania i pikników to jak zima bez śniegu. Co roku z nadchodzącymi upałami strażnicy miejscy zmagają się z interwencjami dotyczącymi niewłaściwego biwakowania. Prawo nie zabrania grillowania na balkonach, jednak pod kilkoma warunkami. Leśnicy, każdego roku apelują o zachowanie szczególnej ostrożności podczas biwakowania w lasach. Musimy grilować tak, by nie stwarzać zagrożenia dla siebie oraz innych i przy okazji nie łamać prawa. Wszystko jest dla ludzi, jednak w każdej sytuacji musimy pamiętać o zdrowym rozsądku.

 

Media

KOMENTARZE